SLOFFENBODEMPLAATJE.jpg
U bevindt zich hier:HomeReceptenRecept vruchten slof

Recept vruchtenslof

Benodigdheden voor de bodem:

Bakframe ovaal

250 gram Bakzolder mix voor sloffenbodem
85 gram boter
1/2 ei

100 gram Bakzolder amandelspijs

50 gram Bakzolder Banketbakkersroom bakvast
125ml melk of water

Garnering

Bakzolder bakvaste fruitvulling (naar keuze)

Bakzolder bavarois (naar keuze)

Vers fruit

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Het is het beste de vruchtenslof in een oven te bakken op boven/onderverwarming, dus geen heteluchtoven te gebruiken. 
Vet de bakring in met bakspray of gesmolten roomboter. Zet de bakring op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Maak het deeg voor de sloffenbodem volgens de beschrijving op de verpakking. Rol het deeg uit tot +/- 8mm en leg het deeg op de bodem van de bakring. Maak de banketbakkersroom volgens de verpakking en meng daar de amandelspijs doorheen, eventueel met een losgeklopt ei. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een laag bovenop de bodem. Laat hierbij +/- 1 cm van de rand vrij. Bak de slof in ongeveer 30 minuten gaar. 

Zodra de slof is afgekoeld kunt u de slof garneren met een laag bakvaste fruitvulling naar keuze. Spuit daarop met spuitzak een laag bavarois naar keuze en garneer met bijv. vers fruit. 


Variatierecept

Ook leuk: kleine vruchtentaartjes bij een high tea! Bak de vruchtenslof volgens het recept, maar gebruik in plaats van een bakframe een muffinplaat met muffinvormpjes. De vruchtentaartjes zijn kleiner van vorm dan de vruchtenslof, dus gebruik een kortere baktijd: 25 minuten. 

 

2382