U bevindt zich hier:HomeReceptenRecept brood

RECEPT ALL IN MIXEN HANDMATIG

 

 

 

500 gram all in mix

300 ml water

Evt. Krenten, rozijnen, noten enz.

 

 

All in mix mengen met het water en goed doorkneden met hand of kneedhaken. 20 minuten kneden.

Afgedekt laten rijzen op een warme plek ca. 45 minuten.

Deeg goed platdrukken en doorslaan, nog even goed doorkneden en opbollen. Doe het deeg in de bakvorm of maak kleine broodjes of bv. Vlechtbrood.

Nogmaals laten rijzen op warme plek, 60 minuten. Eventueel bovenkant decoreren met zadenmix, maak bovenkant van het brood eerst vochtig voordat het in de oven gaat voor mooiere korst.

 

Oven voorverwarmen voor groot brood 220 graden, kleine broodjes 210 graden. Voor heteluchtoven temperatuur iets lager zetten.

Afbakken in ca. 30 minuten voor groot brood, kleine broodjes in ca. 8-10 minuten.

 

Veel succes en eet smakelijk.

2385