WINKELMANDJE ( 0 )
  • Snelle levering
  • Gratis levering boven 50 euro
  • Grootste aanbod van NL
U bevindt zich hier:
PRODUCTEN OVERZICHT

Recepten

 Recept Tompouce

Het deeg zelf maken:

  • Meng bloem, zout en water en kneed snel tot een kruimelig deeg
  • Snijd de boter in kleine blokjes en meng door het deeg. Let op, de klontjes boter moeten zichtbaar blijven.
  • Bestuif het werkvlak ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.
  • Vouw het deeg in vieren (buitenste randen naar binnen en dan het geheel dubbelvouwen), draai een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoek.
  • Vouw het deeg wederom in vieren, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast
  • Herhaal bovenstaande nog 2 maal.
  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek met een breedte van ongeveer 23 centimeter.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de bodem in 20 tot 30 minuten gaar. Let goed op de kleur. Als het bladerdeeg te donker wordt, dek af met bakpapier
  • Laat afkoelen.

Makkelijke methode deeg:

Ontdooi het bladerdeeg en leg 2 plakjes op elkaar. Rol de plakjes uit en prik ze in met een vork. Snijd de randjes recht en snijd de plakjes doormidden. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg circa 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het bladerdeeg afkoelen.

Vullen van de Tompouce:

  • Snijd het bladerdeeg netjes in twee banen van 11 centimeter breed. ( als je het deeg zelf hebt gemaakt..)
  • Maak de Bakzolder Tompouce room aan zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Klop 300 gram slagroom stijf
  • Doe de tompouce room  en slagroom in 2 verschillende spuitzakken.
  • Spuit op de onderste plak bladerdeeg rechte banen tompouce room en spuit hier rechte banen slagroom op.
  • Dek af met de tweede plak bladerdeeg.

Glazuur op de tompouce:

Kies 1 van de kant & klare gebaksglazuur van de Bakzolder.

  • Plaats het bakje in een magnetron, op 750w ca 40 sec
  • Roer deze goed door, is het nog niet helemaal gesmolten zet hem dan steeds ca 10 sec. terug in de magnetron totdat hij mooi vloeibaar is.
  • Giet het glazuur in een dichte spuitzak! Knip erna een klein puntje af van de spuitzak en spuit eerst de randjes op rond om. Vul hierna de binnenkant van het kapje.
  • Maak een mes warm ( onder de heette kraan, wel afdrogen!) en smeer het glazuur glad.
  • Smeer de zijkanten van de tompouce glad met een paletmes
  • Eventueel spijt nog een rechte baan bovenop de tompouce
  • Laat kort drogen en opstijven in de koelkast

 

 

Cookie cake

De trend van 2018!
Een taart voor iedere gelegenheid waarbij gevarieerd kan worden met smaak en decoratie.
De taart is eenvoudig te maken en alle benodigdheden vind je bij de Bakzolder!


Benodigdheden:

Voor de koek:

Bakzolder mix voor koekjes

Meng 500 gram mix voor koekjes met 250 gram roomboter en kneed het tot een deeg. Laat het, in folie verpakte, deeg een ½ uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175 graden en rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ca. 5 millimeter. Print de cijfers en/of letters uit (klik hier voor de templates). Knip de cijfers/letters uit en snij met een mes de vorm in het koekjesdeeg. Snij elke cijfer/letter twee keer uit. Leg de uitgesneden cijfers/letters op een bakplaat met bakpapier en bak de koeken op 15 minuten gaar. Na het bakken de koeken laten afkoelen

 

Voor de crème:

Bakzolder slagroommix
Smaakstof / bavarois (indien gewenst)
Kleurstof (indien gewenst)
Spuitzak
Spuitmond Wilton decorating Tip Round #1A

Meng 150 gram slagroommix met 100 gram water en 100 gram halfvolle melk. Voor gebruik buiten de koeling gebruik alleen 200 ml. water. Klop dit circa 3 minuten op de hoogste stand. Voeg hierna de kleur- en /of smaakstof toe (bij gebruik van bavarois de poeder door de slagroommix mengen, niet eerst aanmaken met water). Doe de crème in een spuitzak met spuitmond #1A. Spuit ronde toeven op elke koek en leg dezelfde cijfers/letters op elkaar.

Decoratie:

De taart kan op verschillende manieren gedecoreerd worden. Denk hierbij aan fruit, chocolade, snoep, macarons of eetbare bloemen. In ons assortiment o.a.:

Gumpaste om eetbare bloemen te maken
Softparels
Suikerdecoratie zoals bloemen/dieren
Caramelblokjes
Chocoladekrullen
Eetbare glitters

 

_______________________________________________________________________________

 

LEKKER ZELF  CHOCOLADE PEPERNOTEN BAKKEN!
Benodigdheden:
- Bakzolder Mix voor Speculaas
- Smeltchocolade
- 250 gram roomboter / magarine
- klein scheutje melk

Maak de Bakzolder Speculaasmix aan met 250 gram boter en een scheutje melk. Kneed dit goed door elkaar zodat je een mooi glad deeg krijgt. Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast om de maak te bevorderen. Draai van het deeg gelijkmatige bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Leg de pepernoten ca 1cm uit elkaar. Baktijd ca 10 min op 155 graden.
Laat de pepernoten afkoelen...
Smelt smeltchocolade au bain-marie, of in de magnetron, en dip hier de pepernoten in. Als je dit te lastig vind (wat let op de chocolade is warm!) Kan je de pepernoten ook op een rooster leggen, met wat bakpapier eronder voor het druppen. En hier overheen dan de smeltchocolade schenken.
Laat de chocolade uitharden en... Smullen maar!!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VRUCHTENSLOF MET BAKVASTE VULLINGEN OF VERS FRUIT
Benodigdheden voor 2 sloffen:
1 zakje van 500 gram Bakzolder mix voor appeltaart
1 zakje Bakzolder bakvaste banketbakkersroom
250 gram Bakzolder amandelspijs
450 gram Bakzolder bakvaste fruitvulling of banketbakkersroom met vers fruit
Evt. garneren met slagroom/taartdecoraties

Verstelbare bakringen ovaal 27 cm Patisse(uitschuifbaar tot 40 cm)


Maak het deeg voor appeltaart, voeg 175 gram (room)boter en een eitje toe aan het meel
en kneed tot een mooi stevig deeg. Verpak in plastic folie en laat een uurtje rusten in de
koelkast.
Meng 100 gram banketbakkersroompoeder met 250 ml. water en mix dit op de snelste
stand tot een mooie gladde room. Voeg 250 gram amandelspijs en een eitje toe en mix
dit op de middelste stand tot een gladde massa.
Zet de bakring op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de onderkant met een laag
appeltaartdeeg van ca. 1 cm dikte. Bekleed de zijranden met een laagje van 2 cm.
Vul nu de vorm met het spijs/room mengsel.
Bedek het geheel met de bakvaste fruitvulling. Je kunt natuurlijk ook verse appelstukjes
gebruiken.
Afbakken op 165 graden in ca. 50 minuten. Evt. garneren met slagroom of bavarois!
Je kunt ook alleen de bodem bakken met het spijs/room mengsel om daarna met bv
bavarois en vers fruit te vullen. Houd dan een baktijd aan van ca. 40 minuten.
Natuurlijk kan je op deze manier ook rondo’s maken als je kleine taartjes maakt in de
muffinplaat. Als je niet van amandelspijs houdt, kan je dit ook prima weglaten en alleen
bakvaste banketbakkersroom gebruiken.
Veel succes en eet smakelijk!

oranje-tompouce
521