WINKELMANDJE ( 0 )
  • Snelle levering
  • Gratis levering boven 50 euro
  • Grootste aanbod van NL
U bevindt zich hier:
PRODUCTEN OVERZICHT

Recepten

LEKKER ZELF  CHOCOLADE PEPERNOTEN BAKKEN!

Hebben jullie wel eens zelf chocolade pepernoten gemaakt? Dat is heel erg leuk om te doen!! En ook niet te moeilijk..
Hoe maak je ze?
Benodigdheden:
- Bakzolder Mix voor Speculaas
- Smeltchocolade
- 250 gram roomboter / magarine
- klein scheutje melk

Maak de Bakzolder Speculaasmix aan met 250 gram boter en een scheutje melk. Kneed dit goed door elkaar zodat je een mooi glad deeg krijgt. Laat het deeg een paar uur rusten in de koelkast om de maak te bevorderen. Draai van het deeg gelijkmatige bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Leg de pepernoten ca 1cm uit elkaar. Baktijd ca 10 min op 155 graden.
Laat de pepernoten afkoelen...
Smelt smeltchocolade au bain-marie, of in de magnetron, en dip hier de pepernoten in. Als je dit te lastig vind (wat let op de chocolade is warm!) Kan je de pepernoten ook op een rooster leggen, met wat bakpapier eronder voor het druppen. En hier overheen dan de smeltchocolade schenken.
Laat de chocolade uitharden en... Smullen maar!!!

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

VRUCHTENSLOF MET BAKVASTE VULLINGEN OF VERS FRUIT
Benodigdheden voor 2 sloffen:
1 zakje van 500 gram Bakzolder mix voor appeltaart
1 zakje Bakzolder bakvaste banketbakkersroom
250 gram Bakzolder amandelspijs
450 gram Bakzolder bakvaste fruitvulling of banketbakkersroom met vers fruit
Evt. garneren met slagroom/taartdecoraties

Verstelbare bakringen ovaal 27 cm Patisse(uitschuifbaar tot 40 cm)


Maak het deeg voor appeltaart, voeg 175 gram (room)boter en een eitje toe aan het meel
en kneed tot een mooi stevig deeg. Verpak in plastic folie en laat een uurtje rusten in de
koelkast.
Meng 100 gram banketbakkersroompoeder met 250 ml. water en mix dit op de snelste
stand tot een mooie gladde room. Voeg 250 gram amandelspijs en een eitje toe en mix
dit op de middelste stand tot een gladde massa.
Zet de bakring op een met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de onderkant met een laag
appeltaartdeeg van ca. 1 cm dikte. Bekleed de zijranden met een laagje van 2 cm.
Vul nu de vorm met het spijs/room mengsel.
Bedek het geheel met de bakvaste fruitvulling. Je kunt natuurlijk ook verse appelstukjes
gebruiken.
Afbakken op 165 graden in ca. 50 minuten. Evt. garneren met slagroom of bavarois!
Je kunt ook alleen de bodem bakken met het spijs/room mengsel om daarna met bv
bavarois en vers fruit te vullen. Houd dan een baktijd aan van ca. 40 minuten.
Natuurlijk kan je op deze manier ook rondo’s maken als je kleine taartjes maakt in de
muffinplaat. Als je niet van amandelspijs houdt, kan je dit ook prima weglaten en alleen
bakvaste banketbakkersroom gebruiken.
Veel succes en eet smakelijk!

20171106_154052
521