15
15
Kruidenkaasbrood

Heerlijk kruidig picant kaasbrood met stukjes groenten. Voor 2 broden. Water en gist toevoegen.

Recept voor broodbakmachine: 500 gram mix, 8 gram gist, 300 ml. water. Recept handmatig: Meng de mix met 15 gram gist en 3 dl. water. Kneed het 20 minuten tot een mooi deeg. Laat het deeg 45 minuten afgedekt rijzen. Kneed het deeg vervolgens goed door en doe het deeg in een bakvorm. Laat het nogmaals 30 minuten rijzen. Bak het brood ca. 30 minuten op 210 graden (heteluchtoven 200 graden). Kleine broodjes ca. 10 minuten afbakken op 200 graden (heteluchtoven 190 graden). Verras je gasten eens met de platte broodjes (foccacia kruidenbrood picant) Afbeelding 2 Recept: 500 gram Bakzolder kruidenkaasbrood. 1.5 gram gist 325 ml water. Als decoratie 20 gram geraspte kaas Werkwijze: Kneed het deeg eerst met 50% van de benodigde hoeveelheid water. Wanneer het deeg wat gevormd wordt mag je de rest van het water toevoegen. Zorg dat het deeg zo ronde de 25 graden is wanneer je het gaat bereiden. leg het deeg op een met olie ingesmeerde bakplaat. Laat het deeg vervolgens een uur rijzen Vervolgens met olijfolie gedrenkte vingertoppen het deeg gelijkmatig uitdrukken. een uur na laten rijzen en daarna kan het je oven in op 230 gr met een baktijd van ongeveer 25 minuten. Je mag evt wat stoom maken tijdens het bakken dmv water.
€ 7,25 per 1 kilo
PLAATS IN MANDJE
Beschikbaarheid: in vooraad
Populariteit:
4.0 | (2)
Waardeer dit product:
Deel dit product: facebooktwittermail

2319