Fotoprint

Wil je gebak personaliseren? Laat dan een mooie print maken voor bijvoorbeeld op een taart of cupcakes.  
Wij printen op Icing Sheets wat een neutraal, zoete smaak heeft. De prijs van een fotoprint is € 6,95. 

Heeft u interesse in een fotoprint? Stuur dan een mail naar info@bakzolder.nl met het bestand (word of pdf) of informeer naar de mogelijkheden. De print wordt geprint op een A4 formaat icing sheet. De afbeelding wordt geprint zoals het is aangeleverd. Let er dus op dat je de foto/afbeelding op het juiste formaat aanlevert.

De afdruk  kan uitgesneden of geknipt worden. Verwijder dan wel eerst het schutvel van de afdruk. Dit is een witte plastic sheet achter de afdruk.

De print verwerken op een taart op cupcakes:
Het hoofdingrediënt van een eetbare sheet is suiker. Dat maakt dat  de sheet gevoelig is voor vocht en bij plaatsing op een vochtige ondergrond zoals slagroom na verloop van tijd begint op te lossen of kreukelen. Dit is op meerdere manieren te voorkomen:

  • De achterkant van de sheet lichtjes insmeren met boter, plantaardig vet (bijv Crisco) of plantaardige olie. Dit voorkomt dat de sheet vocht kan opnemen.
  • De eetbare afdruk op een dun laagje rolfondant of marsepein plakken. Bevochtig de fondant of marsepein met een klein beetje water of eetbare lijm en leg de sheet hierop.
  • Smeer de achterkant van de sheet in met een dun laagje gesmolten chocola.

Wij raden aan om de afdruk zo laat mogelijk op taart of cupcake te plaatsen. Indien je dit een dag van te voren doet, loop je het risico dat de sheet begint op te lossen. Bij plaatsing in de koelkast of vriezer bestaat de kans dat er condens op de eetbare afdruk ontstaat waardoor kleuren kunnen gaan uitlopen.
Plaats het gebak dat voorzien is van een eetbare afdruk daarom goed afgesloten in de koelkast. Je kunt hiervoor het best een goed sluitende bewaardoos gebruiken.

Sorteer op:
Er zijn geen producten gevonden. Klik hier om alles te bekijken.
Sorteer op:
413