Suikerbrood1 (2)-2.jpg
U bevindt zich hier:HomeReceptenRecept: Suikerbrood (broodbakmachine)

Recept: Suikerbrood (broodbakmachine)

Benodigdheden

  • 500 gram all in mix voor luxebrood
  • 275 ml. water
  • ca. 165 gram parelsuiker P4
  • Kaneel
  • Wat gesmolten roomboter


Let op: Parelsuiker kan de beschermlaag van de broodbakmachine beschadigen.

Toch kun je in de broodmachine heel eenvoudig een suikerbrood bakken. Doe het meel (zoals de beschrijving op de verpakking) en het water in de broodbakmachine, stel deze in op het programma Raisin Bake (Panasonic machine) en start het programma. Na de pieptoon haal je het deeg uit de machine en verwijder dan ook de kneedhaak uit de machine. Het programma laat je gewoon doorlopen.

Bestuif het deeg met wat bloem bestuiven en sla het plat. Bestrijk daarna het deeg met wat gesmolten roomboter en strooi er de parelsuiker en wat kaneel overheen. Vervolgens rol je het deeg op. Probeer daarbij zo weinig mogelijk suikerparels aan de buitenkant te zien. Dan leg je het deeg terug in de machine en doet de machine de rest van het werk.

Eet smakelijk!

125%

6312