0,00 0

Winkelwagen

Geen producten in de winkelwagen.

Lekker Zelf Bakken!
Winkel in Elburg
Moeilijkheid: gemiddeld
Bereidingstijd: 2 uur
Recept voor: 10

Zomerse kwarktaart

Subtitel

Ingredienten

225g
Mix voor kruimelbodem
115g
Ongezouten roomboter
100g
Aardbeienbavarois
100g
Kwark-Yoghurt bavarois
500ml
Ongezoete slagroom
500g
Kwark
200ml
Water
+/- 12
Verse aardbeien

Benodigdheden

Ronde springvorm 26 cm
Bakpapier
Spatel
Mixer

Bodem maken

Smelt de boter in een pan op laag vuur (niet bruin laten worden) en meng de mix voor kruimelbodem erdoor. Bekleed de taartvorm met bakpapier en verdeel de massa over de bodem. Druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel. Laat de bodem 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Aardbeien toevoegen

Bekleed de springvorm aan de zijkant met een strook bakpapier (zo is de ring straks makkelijker te verwijderen). Halveer ongeveer 12 aardbeien en zet deze langs de rand in de bakvorm. Zorg dat ze goed tegen de rand zijn geplakt zodat er straks geen kwark tussen komt.

Vulling bereiden

Klopt de ongezoete slagroom op. Meng 100 gram kwark-yoghurt bavarois met 100ml lauw water en spatel dit door 250 gram kwark. Spatel vervolgens de helft van de opgeklopte slagroom erdoor. Giet het mengsel op de kruimelbodem. Meng 100 gram aardbeienbavarois met 100 ml lauw water en spatel dit door 250 gram kwark. Spatel vervolgens de overige slagroom hierdoor en het giet bovenop het andere bavaroismengsel. Laat de taart ca. 2 uur opstijven in de koelkast.

Taart decoreren

Decoreer de taart eventueel nog met wat verse aardbeien en slagroom.

Gebruikte producten

  • Toegevoegd aan verlanglijst
    Toegevoegd aan verlanglijst
    Bekijk jouw favoriete product op verlanglijst

    mix voor kruimelbodem 450gr

     3,65
  • Toegevoegd aan verlanglijst
    Toegevoegd aan verlanglijst
    Bekijk jouw favoriete product op verlanglijst
    Plaatshouder

    kwark-yoghurt bavarois 100 gram

     3,25

Prijs

Prijs