WINKELMANDJE ( 0 )
  • Snelle levering
  • Gratis levering boven 50 euro
  • Grootste aanbod van NL
U bevindt zich hier:
PRODUCTEN OVERZICHT

Recepten Brood

RECEPT ALL IN MIXEN HANDMATIG

500 gram all in mix

300 ml water

Evt. Krenten, rozijnen, noten enz.

All in mix mengen met het water en goed doorkneden met hand of kneedhaken. 20 minuten kneden.
Afgedekt laten rijzen op een warme plek ca. 45 minuten.
Deeg goed platdrukken en doorslaan, nog even goed doorkneden en opbollen.
Doe het deeg in de bakvorm of maak kleine broodjes of bv. Vlechtbrood.

Nogmaals laten rijzen op warme plek, 30 minuten. Eventueel bovenkant decoreren met zadenmix,
maak bovenkant van het brood eerst vochtig voordat het in de oven gaat voor mooiere korst.


Oven voorverwarmen voor groot brood 220 graden, kleine broodjes 210 graden. Voor heteluchtoven temperatuur iets lager zetten.
Afbakken in ca. 30 minuten voor groot brood, kleine broodjes in ca. 8-10 minuten.

Veel succes en eet smakelijk.

 

 

BASISRECEPT BROOD HANDMATIG

 

Wat voor brood je ook bakt, als je uitgaat van 2% droge gist zit je altijd goed. Per
500 gram meel heb je dus minimaal 10 gram droge gist nodig. (Verse gist 4%,
= 20 gram per brood).
Verder heb je bij wit of lichtbruin brood ongeveer 300 ml vocht nodig.
De temperatuur van water of melk is ideaal bij 24 graden.
Los de gist op in de melk of het water met een theelepeltje suiker, voeg de
bloem, zout en evt. vetstoffen toe en (XXX) kneed het flink, (officieel 20 minuten!) tot een soepel deeg.
Laten rijzen ca. 30 minuten op een warme plek, 
afgedekt met een vochtige doek.

Sla het deeg daarna plat (niet meer kneden) en rol dit op. Houdt de grootte van het bakblik in de gaten en houd de naad van het deeg altijd aan de onderkant van het ingevette bakblik. Deeg in de vorm doen, of zelf vormen, en nogmaals laten rijzen op warme plek afgedekt met een vochtige doek.
Daarna bakt je het brood in ca. 35 minuten bruin en gaar op ca. 225 graden.
Maakt u kleine broodjes, afbakken in ca. 20 minuten op 230 graden.

Voor brood handmatig met een van onze broodmixen voegt je extra gist toe,
de hoeveelheid op de verpakking nogmaals, voegt water toe en volg verder recept vanaf (XXX).

Tips: 

Als je wilt testen of uw brood al gaar is, klopt u met je knokkels op het brood.
Een helder klinkend geluid betekent dat het brood gaar is.
Laat het brood niet te lang rijzen, anders krijgt je brood met gaten.
Gist kun je van te voren mengen met lauwe melk of water, vooral niet te warm!
Gist en zout zij vijanden, zit er teveel zout in het deeg, sterft de gist af, voeg daarom zout als laatste toe, niet bovenop de gist!
Wilt je een goudbruine korst? Strijk dan een mengsel van losgeklopt ei en melk of
Water over het brood, strooi er als versiering sesam of maanzaad over.

 

Eet smakelijk!

2202