bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws

Recept: Winterbol (brioche)

Een heerlijke aanvulling op je Kerstontbijt... De Winterbol.

Met deze brioche maak je het ontbijt helemaal af. Dit recept wordt gemaakt via een handmatige bereiding en vind je hieronder.

Benodigdheden:

  • 500 gram briochemix
  • 23 gram gist,
  • 230 ml. water.
  •  

Vulling:

  • 10 gram oploskoffie (korrels/poeder)
  • 75 gram rozijnen
  • 115 gram parelsuiker P4
  • 40 gram koffie crumbs
  •  

De bereiding:

Meng de mix met de gist en het water en kneed het 20 minuten tot een mooi deeg. Dek het deeg af en laat het 15 minuten rijzen. Hierna kneed je het deeg nogmaals door en voeg je de vulling toe. Blijf kneden tot de vulling mooi verdeeld is. Maak van het deeg een bol en leg dit op een bakplaat. Laat het nogmaals 60-70 minuten afgedekt rijzen.

Bak het brood ca. 20 minuten op 200 graden (heteluchtoven 190 graden). Kleine broodjes ca. 80 minuten bakken op 190 graden (heteluchtoven 180 graden).

 

Tip: probeer onze heerlijke jam eens bij de winterbol. Er zitten geen toegevoegde suikers in, dus is het ook nog eens gezond!

1023