bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws

Recept: Valentijnscupcakes

Verras jouw Valentijn met deze heerlijke cupcakes met verse aardbeien! 

Ingrediënten:

Voor de cupcakes:
500 gram mix voor cupcake
250 gram zacht geroerde boter
5 eieren

Voor de vulling:
75 gram witte chocolade bavarois
250 ml ongezoete slagroom
75 ml lauw water
Verse aardbeien

Voor de topping:
Gebakglazuur aardbei of kers

 

Bereiding:

Meng alle ingrediënten en mix het geheel 4 minuten op de middelste stand. Giet het beslag in de bakingcups en bak de cupcakes ongeveer 25-30 minuten op 160 graden en bij een heteluchtoven op 150 graden. Laat de muffins volledig afkoelen.

Maak ondertussen de witte chocoladebavarois. Klop hiervoor de slagroom op, meng de mix met het water en spatel dit door de opgeklopte slagroom. Doe de bavarois in een spuitzak en laat het eventueel even koelen in de koelkast.

Wanneer de cupcakes helemaal zijn afgekoeld verwijder je het papiertje aan de zijkantenen snij je de cupcakes horizontaal doormidden. Spuit wat bavarois op de onderste laag van de cupakes en leg hier een halve aardbei bovenop. Verwarm het gebakglazuur +/- 60 seconden in de magnetron en roer het even goed door. Dip de bovenkantjes van de cupcakes in het gebakglazuur en plaats weer terug op de cupcake. Steek er een prikker in en klaar zijn je Valentijnsandwiches.

1023