bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws

Recept: Tompouce

 

Een lekkernij die eigenlijk altijd kan: de tompouce.

De welbekende tompouce heeft een roze glazuur, maar in april wordt dit vaak vervangen door oranje en ontstaat de echt Oranjetompouce. Met de mix voor tompouceroom van Bakzolder maak je ze extra lekker. We delen graag ons recept met je. 

Bladerdeeg:

  • 200 gram patentbloem
  • 200 gram roomboter
  • 100 milliliter ijskoud water
  • 3 gram zout

Meng de bloem, het zout en water en kneed hettot een kruimelig deeg. Snijd de boter in kleine blokjes en meng door het deeg. Let op,de klontjes boter moeten zichtbaar blijven.Bestuif het werkvlak ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak.Vouw het deeg in vieren (buitenste randen naar binnen en dan het geheel dubbelvouwen), draai een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoek.Vouw het deeg wederom in vieren, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in dekoelkastHerhaal bovenstaande nog 2 maal.Verwarm de oven voor op 185°C.Rol het deeg uit tot een rechthoek met een breedte van ongeveer 23 centimeter.Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.Bak het bladerdeeg in 20 tot 30 minuten gaar. Let goed op de kleur. Als het bladerdeeg te donker wordt, dek af met bakpapier. Laat afkoelen.

 

Vullen:

Snijd het bladerdeeg netjes in twee banen van 11 centimeter breed. Maak de Bakzolder Tompouce room aan zoals wordt aangegeven op de verpakking. Klop 300 gram slagroommet 30 gram suiker stijf. Doe de tompouce room en slagroom in 2 verschillende spuitzakken. Spuit op de onderste plak bladerdeeg rechte banen tompouce room en spuit hier rechte banen slagroom op. Dek af met de tweede plak bladerdeeg.

 

Glazuur:

Kies voor de kant & klare gebaksglazuur van de Bakzolder. Plaats het bakje in een magnetron, op 750w ca 40 sec. Roer het goed door, is het nog niet helemaal gesmolten zet hem dan steeds ca 10 sec. terug in de magnetron totdat hetmooi vloeibaar is. Giet het glazuur bovenop de bovenste plak bladerdeeg en strijk glad met een paletmes. Smeer daarna de zijkanten glad met een paletmes. Laat de tompoucen kort drogen en opstijven in de koelkast. Snijd de tompouce vervolgens in mooie kleine tompoucen van 4 centimeter breed en spuit er eventueel nog een rechte baan slagroom bovenop.

1023