bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws

Recept: Frambozentaartje


Dit vrolijke en romantische frambozentaartje is een genot om naar te kijken én te maken! Het taartje is gevuld met witte chocolade bavarois en de intense frivole frambozenjam van Janbax. Smullen maar!

Benodigdheden:
Frambozencakemix (800 gr)
Smeltchocolade wit (ca. 250 gr)
Witte chocoladebavarois (75 gr)
Intense frivole frambozenjam (ca. 3-4 eetlepels)
Suikerhartjes (handvol)

Bakvorm (18 cm, hoge rand)

 

Bereiding:
Bereid de cakemix zoals aangegeven op de verpakking en bak de cake. Gebruik voor dit taartje een kleine bakvorm met een hoge rand. 

Maak intussen de bavarois klaar en laat dat even koelen in de koelkast. Wanneer de cake is afgekoeld kun je het in twee of drie lagen snijden, afhankelijk van hoe dik je ze wilt hebben. Zo creëer je een mooie laagjescake. 

Tip: Als je het lastig vind om de hoogte te bepalen, kun je satéprikkers in het taartje steken en erboven de cake snijden. 

Haal de eerste twee lagen er vanaf en smeer van de onderste laag de bovenkant in met bavarois en doe de frambozenjam er bovenop. Smeer niet te dik, anders glijdt de laag die erop ligt eraf. Bij de middelste laag kun je zowel de boven als onderkant insmeren met bavarois. Je hoeft alleen op de bovenkant jam te doen. Smeer als laatste de onderkant van de bovenste laag in en leg die bovenop de andere twee. Druk de lagen zachtjes aan en smeer de bavarois die eruit komt langs de zijkant van het taartje. 

Smelt hierna de chocolade in de magnetron of au bain marie. Zet het taartje op een taartrooster en plaats dat boven een (bak)plaat of groot bord. Als de chocolade goed is gesmolten kun je het over de bovenkant van het taartje gieten. Je creëert een leuk drip-effect door de chocolade iets meer over de rand te gieten. 

Bestrooi de chocolade zo snel mogelijk met de suikerhartjes en laat de chocolade daarna hard worden. 

1023