bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws

Recept: Cookie cake

Een taart voor iedere gelegenheid waarbij gevarieerd kan worden met smaak en decoratie. De taart is eenvoudig te maken en alle benodigdheden vind je natuurlijk bij ons!

Benodigdheden

Voor de koek:

- Bakzolder mix voor koekjes

Bereiding:
Meng 500 gram mix voor koekjesmet 250 gram roomboteren kneed het tot een deeg. Laat het in folie verpakte deeg een half uur rusten in de koelkast.Verwarm de oven voor op 175 graden en rol het deeg op een met bloem bestoven werkbladuittot een dikte van ca. 5 millimeter.

Print de cijfers en/of letters uit. Knip de cijfers/letters uit en snij met een mes de vorm in het koekjesdeeg. Snij elke cijfer/letter twee keer uit. Leg de uitgesneden cijfers/letters op een bakplaat met bakpapier en bak de koeken op 15 minuten gaar. Na het bakken de koeken laten afkoelen.

 

Voor de crème:

- Bakzolder slagroommix
- Smaakstof / bavarois (indien gewenst)
- Kleurstof (indien gewenst)
- Spuitzak
- Spuitmond Wilton decorating Tip Round #1A

Bereiding:
Meng 150 gram slagroommix met 100 gram water en100 gram halfvolle melk. Voor gebruik buiten de koeling gebruik alleen 200 ml. water. Klop dit circa 3 minuten op de hoogste stand. Voeg hierna de kleur- en/of smaakstof toe( bij gebruik van bavarois de poeder door de slagroommix mengen, niet eerst aanmaken met water). Doe de crème in een spuitzak met spuitmond #1A. Spuit ronde toeven op elke koek en leg dezelfde cijfers/letters op elkaar.

 

Decoratie:
De taart kan op verschillende manieren gedecoreerd worden. Denk hierbij aan fruit, chocolade, snoep, macarons of eetbare bloemen.

1023