bakzolder Slider1920x540B.jpg
U bevindt zich hier:HomeNieuws
- Kerstpakketten -

Cupcake recept: Herfstcupcakes

 

Deze heerlijke herfst cupcakes zijn gemaakt met onze Café Noir mix en afgetopt met instant cream met een scheutje caramel smaakstof erdoor. Natuurlijk mag de seizoensversiering niet ontbreken!

Het recept vind je hieronder.
 

Benodigdheden cupcakes (voor ca. 12 cupcakes)

  • 400 gram Café Noir Cakemix
  • 200 gram boter
  • 4 eieren
  • bakingcups
  • muffinvorm

 

Benodigdheden topping

  • 75 gram instant cream
  • 50 ml melk
  • 50 ml water (om de topping langer te bewaren vervang je de melk door water)
  • caramelsmaakstof
  • chocoladedecoratie
  • rode marsepein
  • spuitzak

 

Bereiding

Roer de boter zacht en voeg hier de mix en eieren aan toe. Meng het geheel ongeveer drie minuten op middelmatige snelheid tot alles een glad geheel is. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht op 155), plaats de bakingcups in de muffinvorm en vul deze met het beslag. Het beste kun je anderhalf tot twee ijslepels beslag in een cup doen, dan rijst het beslag goed tot het randje van de cup op. Zet de cupcakes zo'n 30 minuten in de oven en controleer of ze gaar zijn. De tijd is wel afhankelijk per oven. Laat de cupcakes afkoelen voordat je gaat garneren en verdeel ze in twee categoriën: één deel als paddenstoel en één deel met een toef crème. 

Wanneer de cupcakes in de oven staan, kun je de topping gaan maken. Voor deze cupcakes hebben wij de helft gepakt van de normale hoeveelheid die je maakt om een taart, cake of ca.25 cupcakes mee te decoreren. Mix de instantcream met de melk en het water ongeveer drie minuten tot een stevige massa. Voeg hierna de caramelsmaakstof naar smaak toe, maar meestal zijn een paar druppels genoeg. Roer de druppels met een spatel door de crème totdat alles goed verdeeld is. Bewaar de instant cream in de koelkast tot je kunt gaan garneren. Gebruik hiervoor een (wegwerp) spuitzak en maak mooie toefjes op de cupcakes en versier de cupcakes daarna met de decoratie.

Om de paddenstoeltjes te maken doe je het volgende:
Strooi wat bloem op het aanrecht en snijd een stukje van de marsepein af. Rol dit met een deegroller (of een egaal glas) uit tot een dunne plak. Zorg ervoor dat er genoeg bloem aan de roller zit, want anders blijft de marsepein eraan vastplakken. Maak met een uitsteekvormpje (of ook weer met een glas) een rondje en leg dit op de cupcake. Pak daarna een satéprikker, dip dit in de instant cream en maak witte stipjes op de marsepein. Zo ontstaat er een 'rood met witte' paddenstoel! 
 

Tip: De instant cream kun je langer bewaren, dus als je over hebt kan het zo de koelkast in. Lekker voor in de koffie of warme chocomelk. 

1023