102738
102738
teffbrood
Teff broodmix

Voor groei, sport en vitaliteit!

Teffbrood haalt het maximale uit jou dag! Teff is een oergraan dat zijn origine in Afrika heeft. Het bevat meer ijzer, calcium en vitamine B dan een regulier volkorenbrood en bevat veel meer langzaam verteerbare, complexe koolhydraten dan andere granen. Het bevat wel 30% aan langzaam afbreekbare koolhydraten ten opzichte van 4% in regulier volkorenmee. Hierdoor houd je na het eten van Teff veel langer een 'vol en verzadigd gevoel'. Vitaliteit: Omdat Teffbrood een bron is van ijzer en calcium draagt het bij aan de instandhouding van de weerstand en helpt vermoeidheid te verminderen. Teffbrood bevat meer vitaminen en mineralen dan volkorenbrood en draagt daarmee bij aan een vitale levensstijl. Groei: Teffbrood is een bron van ijzer en calcium dat bijdraagt aan sterke botten en een goed gebit. Omdat teffbrood rijk is aan vezels ondersteunt het een goede spijsvertering. Sport: De samenstelling van het teffgraan zorgt ervoor dat teffbrood meer langzaam verteerbare koolhydraten bevat dan volkorenbrood. Het ijzer in het teff (brood) helpt met het zuurstoftransport in het bloed. Het oeroude graan past dus prima in (een gezonde) levensstijl. Recept voor broodbakmachine; 500 gram mix, 10 gram gedroogde gist, 320 ml water. Recept voor handmatige bereiding: Meng alle ingrediënten en kneed het 20 minuten tot een mooi deeg. Laat het deeg ca. 45 minuten afgedekt rijzen. Vervolgens het deeg plat drukken, doorslaan, kneden en opbollen. Doe het deeg in de vorm en laat het nogmaals 75 minuten rijzen. Bak het brood ca. 35 minuten op 220 graden (heteluchtoven 210 graden). Kleine broodjes ca. 8-10 minuten afbakken op 210 graden (heteluchtoven 200 graden).
€ 4,99 per 1 kilo
PLAATS IN MANDJE
Beschikbaarheid: in vooraad
Populariteit:
0.0 | (0)
Waardeer dit product:
Deel dit product: facebooktwitterpintrestmail

2319